top of page

FLEUR

 

FLEUR (Fleur Raateland, 2000) is een frisse muzikale zangeres, songwriter en performer die al op jonge leeftijd veel ervaring heeft opgedaan op het podium. Door haar veelzijdige stem en haar liefde voor de piano kan FLEUR ieder bekend nummer zingen en spelen. Een paar jaar geleden verruilde dit muzikale talent de bloembollenvelden van Anna Paulowna voor het Conservatorium in Haarlem, om vanaf daar heel Nederland te gaan veroveren.

 

Muziek staat al haar hele leven centraal bij FLEUR. Als klein meisje zong ze alle nummers van Beyoncé en Ilse DeLange al mee en wist ze dat ze later zangeres wilde worden. Ze leerde zelf piano te spelen, zodat ze zichzelf kon begeleiden bij haar favoriete liedjes. Tijdens een weekendje weg in Scheveningen ontdekte ze het concept Crazy Pianos. Ze had een bijzonder verzoekje voor de pianist en vroeg of ze zelf een nummer mocht spelen. Een dag later deed de 14-jarige FLEUR auditie en zat ze als jongste pianist ooit achter de bekende rode piano op de Scheveningse boulevard.

 

Vijf jaar later en heel wat verzoeknummers verder is FLEUR uitgegroeid tot een artiest die het publiek feilloos aanvoelt. Ze maakt van elk optreden een spektakel, zowel spelend achter de piano als zingend erbovenop. Als soloartiest heeft FLEUR ook op andere podia ervaring opgedaan. Ze trad in een uitverkocht Ziggo Dome op en speelde op grote podia als Bevrijdingspop Haarlem, de Brabanthallen en Popweekend Schagen. Het vele optreden voor een divers publiek werpt zijn vruchten af: ‘’Je merkt hoe je jezelf verbetert door veel te spelen, onder alle omstandigheden. Ik heb geleerd hoe je liedjes aan elkaar kunt praten en het publiek kan peilen, waardoor je op hen in kunt spelen om iedereen mee te krijgen.’’

In november 2019 zagen ruim anderhalf miljoen mensen vier stoelen draaien voor FLEUR in The Voice of Holland. Coach Anouk vond haar ‘’te gek’’ en onder haar begeleiding schopte ze het bijna tot de liveshows. ‘’Ik kijk met veel trots en plezier terug op dit avontuur. Het was het spannendste podium waar ik tot nu stond en ik heb genoten van iedere seconde. Het voelt alsof geen podium nu meer te groot zal zijn en ik elke uitdaging aan kan.’’

 

In 2020 tekende FLEUR bij Cloud 9 Music, waar ook artiesten als Snelle, Davina Michelle, Armin van Buuren en Nielson aan verbonden zijn. Hier bracht ze haar debuutsingle 'Alleen Zonder Jou' uit, de titelsong van de bioscoopfilm 'Zwaar Verliefd!2' en maakte ze samen met Paul Sinha een eigen versie van 'De Eerste Keer' van Maxine & Franklin Brown, die maar liefst 5,4 miljoen keer gestreamd werd op Spotify. Na het afronden van het Conservatorium heeft FLEUR de tijd genomen zichzelf muzikaal opnieuw uit te vinden. Dat is gelukt! En het eerste resultaat is 'Niet Breken'. De zangeres wil onderdeel uitmaken van de nieuwe generatie artiesten die de komende jaren aan de top staan en is vastbesloten dat dit haar gaat lukken.

 

fleur_cloud9_hr_jantinatalsma68.JPG
bottom of page